srijeda, 21. travnja 2010.

Iz poraza, u poraz, do konačne pobjede!

Citat u naslovu je preuzet od Mao Zedonga, i dobro opisuje naše zadnja dva kola. U trećem kolu smo izgubili od Petrinje visokim rezultatom 4,5:1,5, a u četvrtom od Novog Zagreba s 3,5:2,5.

Što se prvog poraza tiče, on je u neku ruku i očekivan jer je Petrinja s interom velemajstorske snage na prvoj ploči ipak jača ekipa od nas. Dobar izvještaj o meču se može naći na njihovom blogu. Poraz u drugom meču, protiv ekipe Novog Zagreba, nam je teže pao, jer se radi o direktnom konkurentu za ispadanje. Ja sam na prvoj ploči ublažio poraz od Šebenika u prošlom kolu, dobrom partijom i pobjedom protiv Solde. Na drugoj ploči je Stipić očekivano remizirao protiv mog kuma Hrvačića Očekivano, jer je Stipić vrlo solidan igrač, a moj kum se u zadnje vrijeme baš i ne igra šahom. Na žalost, Stipić ima jednu prilično nezgodnu osobinu, a to je velika plašljivost, tako da je dao remi protivniku u puno boljoj poziciji, ali s obzirom da sam ga jedva ohrabrio da uopće igra ovo se može računati pod uspjeh. Na trećoj ploči Mikec igra u svom standardno rastrganom stilu, sa serijom dobrih pa serijom loših poteza, ali na kraju ipak gubi. Kao i nekoliko puta prije, bodove zapravo gubimo na donjim pločama, koje su ovoga puta izvukle samo bod.

Tako smo nakon sezone u četvrtoj ligi i prva dva kola u trećoj ligi zaredali s dva poraza, koja baš nisu ohrabrujuća za nastavak prvenstva. Nekakav izlaz moramo tražiti u Krapini, gdje moramo izvući barem dva boda u mečevima sa Siskom i Vrbovcem.

Za kraj, stavio sam sliku sa svog posjeta Banja Luci prije dva tjedna, jer slikanje ekipa u zagušljivoj prostoriji Doma Sportova u kojoj igramo stvarno nema smisla. Interesantno da u centru grada postoje dvije šahovske ploče s figurama, na kojima ljudi mogu igrati šah na otvorenom, među svijetom, a ne u nekom zatvorenom podrumu. Dobra stvar za popularizaciju šaha, iako su veliku većinu igrača i kibicera na tim pločama činili penzići, a dan nije bio radni nego subota ujutro.

Nema komentara:

Objavi komentar